Detalii despre Programul Rabla 2024

Condițiile Programului RABLA 2024

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România și reducerea emisiilor poluante.

Prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții, Programul RABLA este compus din: RABLA Clasic și RABLA Plus.

icon rabla clasic

Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.000 lei pentru o mașină veche casată. Pentru casarea a două vehicule uzate, tichetul are valoarea de 10.000 lei.

 

Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 150g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.

Tipuri de Eco Bonusuri în programul Rabla Clasic

Pe lângă suma de 7.000 lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 lei pentru 2 mașini vechi casate, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri suplimentare în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

 • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).
 • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
 • un eco-bonus de 1.500 lei pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.
 • un eco-bonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

 

Exemplu de calcul – valoarea maximă finanțată: la achiziția unei mașini hibrid care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 gCO2/km (WTLP). Prin casarea a 2 (două) vehicule vechi de 15 ani cu norma Euro 3, poți beneficia de o reducere totală de maxim 16.000 lei. Suna constă în 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 lei (ecobonus de vechime), 3.000 ecobonus pentru vehicul hibrid.

Exemplu de calcul – valoarea maximă finanțată la achiziția unei mașini cu sistem GPL. A doua condiție, dacă are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120g CO2/km (WTLP). Prin casarea a două vehicule vechi de 15 ani, cu Euro 3, beneficiezi de o reducere de maxim 16.000 lei. Suma constă în 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 lei (2 mașini cu vârste peste 15 ani și Euro 3), 1.500 lei (eco-bonus de emisii), 1.500 lei eco-bonus pentru vehicul cu sistem GPL.

icon rabla plus

Pentru vehicule 100% electrice, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibride Plug-in.

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă următoarele tipuri de tichete:

 • un eco-tichet de 25.500 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
 • un eco-tichet de 13.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;
 • un eco-tichet de 13.000 de lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

Exemplu de calcul – valoare maximă finanțată la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi. Suma totală maximă de care se poate beneficia este de 25.500 lei.

*Oferte destinate persoanelor fizice, prin Programul Rabla Clasic/Rabla Plus. Programe derulate de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, fără valoare contractuală. Toate ofertele sunt supuse unor condiții prezentate pe pagina de site aferentă fiecărei oferte, în limita stocului disponibil, valabile până la 31 ianuarie 2024 sub condiţia deschiderii și de la data deschiderii înscrierilor în PSIPAN pentru anul 2024.

 

Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.

CORE VALUES

We go through extensive factory training so that we may provide you with the knowledge you need to make an educated decision in choosing the vehicle that is right for your lifestyle.

 • Stress-free finance department.
 • Robust selection of popular vehicles.
 • 350 offers on site, trusted by a community.
 • Maintain your car to stay safe on the road
 • We know how to handle a wide range of car services.
placeholder

MEDIA GALLERY

OUR ADVANTAGES

What’s your car worth? Receive the absolute best value for your trade-in vehicle. We even handle all paperwork. Schedule your appointment today!

Our cars are delivered fully-registered with all requirements completed. We’ll deliver your car wherever you are.

Maecenas consectetur nulla dolor, ac porttitor nunc hendrerit quis. Proin vitae rhoncus purus, id commodo massa. Aliquam erat volutpat.

CUSTOMER TESTIMONIALS

OUR TEAM

Lennox Wardell
Chief Executive Officer
Sarah Odegard
President of Finance
Lars Jakuba
Executive Vice President
placeholder
Mikey Diokles
Sales Manager